ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ


Ζούμε στην Ελλάδα, μια πανέμορφη χώρα με τεράστια ιστορία και έναν ζηλευτό πολιτισμό. Μια ιστορία και έναν πολιτισμό που μας έχουν κληροδοτηθεί και αδυνατούν σήμερα να βρουν εκφραστές.


Ζούμε στην Ελλάδα. Μια χώρα που η λέξη μπάχαλο δεν είναι αρκετή για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί σε όλη τη χώρα.  Μια χώρα στην οποία οι πολίτες θεωρούν ότι μπορούν να απονέμουν δικαιοσύνη καίγοντας περιουσίες. 
Μια χώρα στην οποία η έννοια της αξιοκρατίας είναι δυσεύρετη, αφού κουμάντο κάνουν εκείνοι που έχουν τα μέσα. 
Μια χώρα στην οποία όλοι θεωρούν ότι έχουν δικαιώματα χωρίς απολύτως καμιά υποχρέωση. Μια χώρα που οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από αυτά που πρεσβεύει το πολιτικό σύστημα αλλά παρόλα αυτά βολεύονται από αυτά που τους δυσαρεστούν. 
Μια χώρα στην οποία ο εγωισμός κυριαρχεί όλο και περισσότερο έναντι της αλληλεγγύης και του ενδιαφέροντος για τον συνάνθρωπο.
Και επειδή πολλές φορές μιλάμε για Ελευθερία να πούμε ότι  Ελευθερία δεν είναι η ασυδοσία. Ελευθερία δεν είναι η ατιμωρησία. Ελευθερία είναι και σεβασμός.  
Δημοκρατία. Έχουμε? υπάρχει? και αν ναι σε ποιο βαθμό?.
Δεν πρέπει να μένουμε απαθείς σε όλα αυτά που συμβαίνουν.


Ζούμε στην Ελλάδα, μια χώρα στην οποία όλοι επιθυμούν την αλλαγή, αρκεί να μην αλλάξουν οι ίδιοι. Ελλάς το μεγαλείο σου!




 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια