ΤΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ?

              

                ΤΙ  ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ?

 

Η κοινωνία μας πεθαίνει .Ο λήθαργος η αδιαφορία και η παθητική μας στάση έχει φέρει τα αποτελέσματα που ενώ δεν τα θέλαμε εντούτοις σήμερα τα αποδεχόμαστε αδιαφορώντας αν μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. 

 

Μελετώντας με αντικειμενικότητα το παρόν, μπορεί να οδηγηθεί κανείς στο συμπέρασμα ότι έχουμε παραφρονήσει, ότι χάθηκαν τα κριτήρια του μέτρου και του μυαλού και κοντεύουμε να καταντήσουμε ένα απέραντο τρελοκομείο! 

Ένα σκηνικό πανικού  μας απειλεί, όπου τον πρώτο λόγο έχει η παρά φύσει ζωή, που οδηγεί στις ασθένειες σώματος και ψυχής, 

 

ο άκρατος καταναλωτισμός, η εμπορευματοποίηση των πάντων, το ποδοπάτημα κάθε έννοιας δικαίου, ο  ασυγκράτητος ανταγωνισμός, η ασυδοσία, η κατάλυση πολλές φορές της νομιμότητας, ο παραλογισμός, η έλλειψη αγωγής, ο παραμερισμός των πνευματικών ενδιαφερόντων, ο καιροσκοπισμός,  η αλλοίωση της συνείδησης είναι αυτό που βλέπουμε μέσα από τον καθρέφτη της σημερινής κοινωνίας και φυσικά δεν φταίει ο καθρέφτης άλλα αυτά που πρέπει να αλλάξουμε το συντομότερο.  

 

Είμαστε διατεθειμένοι να το αλλάξουμε η θα περιμένουμε να το κάνει κάποιος άλλος έτσι όπως έχουμε μάθει τόσα χρόνια, και αν ναι ας το κάνουμε ολοι μαζί.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια